Alman Kurdu Çoban İtaat ve Tuvalet Köpek Eğitimi!

Alman çoban köpeği veya Alman Kurdu olarak bilinirler. Kökenleri Almanya’ya dayanır. İki türe ayrılırlar ; iş köpekleri ve şov köpekleri olarak türleri vardır. İş köpekleri olarak seçilen Alman kurdu özelliği daha yüksek kalçaya ve uzun bacaklara sahip olmasıdır. Şov köpeği olarak üretilenlerin ise çok gösterişli bir posta, daha alçak kalça , güzel bir vücuda sahip olmaları gerekir.

ALMAN KURDU ÇOBAN KÖPEĞİ ÖZELLİKLERİ

Alman çoban köpeğinin çeşitli renkleri vardır. Günümüzde en çok olan tüy renkleri açık kahve (sarımsı) , siyah kırmızı ve siyah renkleridir. Az da olsa farklı renkleriyle karşılaşmak da mümkündür. Bu köpeklerin asıl renkleri gridir. Şuan ki olan tüy renkleri laboratuar ortamında değiştirilen DNA’ların sonucudur. Kendi aralarında 12’ye ayrılırlar. Vücut ve tüy yapısına göre sınıflandırılırlar.

Alman Çoban köpeği erkeği 35–40 kg , dişisi ise 22–32 kg arasındadır. Erkeklerde boy 62,5 cm, dişilerde 57,5 cm’dir. Ömürleri 12 yıl civarındadır.

­- Alman Çoban köpeklerinin zekaları oldukça yüksektir. Bu özellikleri bütün dünyaca bilinmektedir ve bu sayede en çok beslenen köpekler arasına girmiştir.

- Enerji düzeyleri oldukça yüksektir. Hareketli ve oyuncudurlar.

- Kendilerine güvenleri çok fazladır.

- Eğitilmeyi ve öğrenmeyi çok severler. Kendilerine verilen görevi yapmak için can atarlar.

- Vefalı bir köpek ırkıdır ve sahiplerini çok severler.

- Sosyallik bu ırk için çok önemlidir. Küçüklüğünden itibaren sosyalleştirilmesi gerekir. Eğer sosyalleşmezler ise insanlara karşı saldırgan tavır sergileyebilirler.

- Yabancılara karşı sevecendirler.

- İtaat etmeyi sever ve zekası sayesinde itaatleri düzgünce anlar ve uygular.

  • Polis köpeği ve askeri alanlarda kullanılırlar. Ciddiyetle işlerine odaklandıkları için uçaktan atlama gibi görevlerde verilir.

ALMAN KURDU ÇOBAN KÖPEĞİ BAKIMI

Alman Çoban köpeğinde 3 hassas nokta vardır. Bunlar Kalça çıkığı, mide ve kulaklardır. Sindirim sistemleri kısa ve hassas olduğu için mamanın yanında barf diyetiyle de besleyenler mevcuttur. Tüyleri yoğun ve gürdür. Bu yüzden haftalık birkaç kez tüy tarağıyla taranması ölü tüylerin atılması gerekir. Enerji düzeyi yüksek olduğu için koşu veya etkinliklere dahil edilir. Günlük aktivite ihtiyacı fazladır. Eğer bu cins köpeklerle yaşamak isteniyorsa sahiplerinin de çok aktif olmaları gerekir. Diğer köpek cinsleri gibi Alman kurtları da kaliteli beslenmelidir. Tüy yapıları kar, yağmur gibi olanaklara dayanıklıdır. Genellikle bahçeli ortamlarda beslenir ve onlara uygun olan yaşam biçimi budur. Alman kurdu tüy yapısı makasa uygun değildir. Daha bakımlı görünmesi isteniyorsa arkadan öne taranması , önden de arkaya taramayla sorun çözülür.

ALMAN KURDU ÇOBAN KÖPEĞİ EĞİTİMİ

Alman kurtları da diğer köpek ırkları gibi kendilerini kurt gibi görürler. Sürüye uygun yaşarlar ve Alfa kurt onların öncüsüdür. Köpeklerin geldiği yer kurtlardır bu yüzden kendilerini yönetecek birini ararlar. Eğer ona öncülük edecek birini göremezlerse kendi kurallarıyla oynar kendilerini Alfa ilan ederler. Köpeğe hükmedebilmek eğitimin en zor kısmıdır. Bu durum sağlanırsa Alman çoban köpeğiyle yaşayabilmek çok daha kolay olacaktır. İtaat eğitimlerini başarıyla tamamlar öğrenmesi çok kolay olduğu için bütün komutları uygular ve bundan haz duyarlar.

ALMAN KURDU ÇOBAN KÖPEĞİ TUVALET EĞİTİMİ

Alman kurdu veya Alman çoban köpeği yavruluktan itibaren dışarı tuvaletine alıştırılmalıdır. Büyük cins köpek olduğu için bahçe gibi alanlarla yaşaması uygun görülür. Enerjilerini ancak böyle ortamlarda atabilirler. Büyük ve enerjik köpek oldukları için evde bakımı çok zordur. Tek kaldıklarında evde de etrafı parçalama eylemi gösterebilirler. Açık alanlarda tuvalet eğitimi vermek uygun olacaktır.

YAVRU ALMAN KURDU ÇOBAN KÖPEĞİ TUVALET EĞİTİMİ

Alman kurdu yavrusu yavrulukta evde bakılsa dahi tuvalet eğitimi dışarıda verilmelidir. Yavru Alman kurdu verilen eğitimleri çok kolay alabilecek durumdadır. Yavru köpekler mama yedikten hemen sonra dışarı çıkarılmalıdır. Dışarıda bir alan belirlenir ve yavru mamayı yedikten sonra bu alana götürülür. Tuvaletini yapana kadar bu alanda bekletilir ve yaptıktan sonra ödül maması verilir. Davranışı pekiştirilir. Bu tuvalete çıkarma istikrarla devam ederse tuvalet eğitimi başarıyla tamamlanmış olacaktır. Yavrulukta 5–6 kez mamadan sonra dışarı çıkarılması gerekir. Yavru yetişkinliğe ulaştığı zaman günde 2 kere dışarı çıkması yeterli olacaktır.

ALMAN KURDU ÇOBAN KÖPEĞİ KALITSAL ( GENETİK ) HASTALIKLARI

HD / Kalça Displasisi ED / Omuz Displasisi : Kalça kemiği veya omuz deformasyonu dolayısıyla oluşur. Kalça displasisi daha sık görülmektedir. 1 yaşına kadar köpeğe ağır spor yaptırılmamalıdır. Yorulacağını anladığınız zaman yavruyu kucağınıza almanız gerekir.

Böyle bir hastalığı olup olmadığını anlamak için 1 yaşında röntgen çekilir ve durum anlaşılır.

Maya Dermatiti : Köpek ciddi şekilde kaşınır ve tüyleri kepeklenir. İmmun yetmezliği veya tiroid sorunları olan köpeklerde oluşur.

Alerjiler : Genel olarak alerjiler kulak iltihabı ve şiddetli akıntıyla kendilerini gösterir. Deride kepeklenme , iştah azlığı , tüy dökülmeleri alerji belirtileridir.

Mide Dönmesi ( Magendrehung ) : Bu durumla karşılaşmamak için köpeğe günde bir değil 2 veya 3 kez mama vermelisiniz. Mamayı yedikten 1,5 saat sonra spor yaptırılabilir.

--

--

Pet Koleji Pet Kuaför Kedi Köpek Kuaförü İstanbul
0 Followers

Pet Koleji Pet Kuaför ve Kedi Köpek Kuaförü İstanbul | Anestezisiz Uyutmadan Narkozsuz Kedi Traşı ve Köpek Traşı Kedi Tıraşı Köpek Tıraşı. https://petkoleji.com